17 toukokuuta, 2011

This could really happen

Apuaa tahdon niiiin paljon tommosen Solifer Retro -skootterin.
Se on ihanan klassisen mallinen, kuin Vespa.
Ei tietenkään vedä Vespalle vertoja, mutta budjetti ois sopiva.

Ongelmana vaan, että pitäs hakkia ensin hakkia mopokortti, kun ei oo aiemmin tullu hankittua. Eikä siinä oikeastaan oo ongelmaa, mutta se pitäs tehdä tämän kuun loppuu mennessä, nimittäin:

Jos hallituksen esitys kuljettajan tutkinnon uudistuksesta menee eduskunnassa läpi, mopokortin vaatimuksiin tulee muutos. Uudeksi ajokorttiluokaksi tulee M-luokan tilalle AM-luokka. Nykyisinhän M-luokan kortilla saa kuljettaa mopojen lisäksi kevyitä nelipyöriä.
Uudistuksen myötä mopon ajokortin suorittaminen edellyttäisi kuljettajaopetuksen saamista ja käsittelykokeen suorittamista. Kuljettajaopetukseen sisältyisi teoria- ja ajo-opetusta. Uudistuksen myötä automaattivaihteisella mopolla tai skootterilla suoritettu käsittelykoe antaisi oikeuden kuljettaa ainoastaan automaattivaihteista ajoneuvoa.
Hallituksen esityksen mukaan mopon kuljettamiseen liittyviä haasteita ovat ajoneuvon paikka tiellä, väistämiset, risteysajo ja nopeuden sääntely. Mopon ajokortin suorittamisvaatimuksilla annettaisiin uusille kuljettajille paremmat valmiudet ajoneuvon hallitsemiseen ja liikennesääntöjen mukaiseen kuljettamiseen liikenteessä.
Kevyen nelipyörän kuljetusoikeus olisi hankittava erikseen kuljettajaopetuksella ja ajokokeen suorittamisella liikenteessä. Saavutetusta ajo-oikeudesta tehdään merkintä ajokorttiin.
Kevyen nelipyörän ajokorttivaatimusten perusteena on liikenneturvallisuus. Onnettomuustiedot osoittavat, että kuljettajilla on ollut ongelmia sekä ajoneuvon hallinnassa että risteysajossa. Kevyen nelipyörän kuljettaminen vastaa pitkälti auton kuljettamisen vaatimuksia, koska kevyellä nelipyörällä liikutaan autojen kanssa samalla liikennealueella ja liikennöimistä koskevat samat liikennesäännöt.
AM-luokan ajokortin voisi esityksen mukaan hankkia myös opetusluvalla. AM-luokan opetusluvan vaatimuksia tullaan keventämään muuhun opetuslupaopetukseen nähden opetuksen saatavuuden turvaamiseksi ja kustannusten nousun rajoittamiseksi.
M-luokan ajokortti maksaa tällä hetkellä 90 euroa. Tulevaisuudessa ajokortin hinta tulee nousemaan lisääntyneiden opetusvaatimusten mukaan arviolta seuraavasti:
Opetuslupaopetuksella, hinta arviolta 150-200 euroa.
Ns. mopokoulutusluvalla (kevennetty autokoululupa), joka voi olla esim. yhdistyksen järjestämä koulutus, hinta arviolta 200-300 euroa
Autokoulussa, hinta arviolta 250-450 euroa.
Hallituksen esityksen mukaan lakiuudistus mopokortin osalta tulisi voimaan 1.6.2011. Mikäli haluaa suorittaa ajokortin ennen lakiuudistusta, tulee teoriakoe olla suoritettuna viimeistään 31.5.2011. Ennen 1.6.2011 suoritetulla M-luokan ajo-oikeudella saa kuljettaa jatkossakin kevyttä nelipyörää. (Lähde)

Tietenkin se on mennyt sitten läpi, joten huomenna ei muuta kuin asiaa hoitamaan.

Miksei oo enää tämmösiä mainoksia??
Ois ihana elää päivä 60-luvulla :P

2 kommenttia:

  1. niinpä,kivat noit 50-luvu kuvat (: !

    VastaaPoista
  2. kiittti <: jos saan kesällä tuon soliferin, nii vedän kyllä korkeavyötäröisetsortsit jalkaan ja otan tuommosia söpöjä posetuksia skootterin kanssa! :D

    VastaaPoista

Ihanaa, kun kommentoit!