18 tammikuuta, 2014

Bonjour Paris!

Seitsemältä aamulla meidän bussi saapui Pariisiin. Väsyneenä ja nälkäisenä osasimme vielä tehdä järkeviä päätöksiä ja ostimme metroliput kahdelle päivälle, 17,80€. Näin pääsimme viemään Hotwire.comin kautta varaamallemme Hotel D'Amiens -hotellille tavarat säilytykseen ja etsimään jotain syötävää.
Pitää myöntää, että ensivaikutelma Pariisista ei ollut yhtä hieno, kuin oltiin odottettu. Tuli kummasti ulkopuolinen ja epävarma olo, kun ei ymmärtänytkään kuulutuksia, kylttejä ja ihmisten keskusteluja kuin Englannissa. Ja niin, Pariisi haisee ikäväkyllä.. pissalle. Ei mikään miellyttävä ominaisuus. 
Rastapäinen poikaystäväni veti kuin magneetti puoleensa outoja hiippareita, jotka olisivat halunneet myydä meille vaikka mitä. Ei kiitos. Pariisissa, kuten muissakin suurkaupungeissa elää kadulla paljon ihmisiä. Ja niin, ranskalaiset ei mielellään puhu englantia. Tässä pari tärkeää lausetta, joilla voitte maustaa puhettanne, jos ei ranskan kieli ei muuten luista.
En osaa ranskaa. - Je ne parle pas français.
Hei! - Bonjour!
Ole hyvä! - S'il vous plaît!
Kiitos! - Merci!
Anteeksi! - Je suis désolé!
Näkemiin. - Au revoir.
Kyllä. - Oui.
Ei.Non.
Oon kumminki haaveillu pitkään pääseväni Pariisiin. Ensivaikutelmasta huolimatta, olin mielissää, että päästiin sinne. Eiffel torni näytti kyllä kauniilta illalla. Paljon turisteja ja kauppiaita jakoi tän kokemuksen meidän kanssa. 
Mulla on ollu tapana kiertää museot kaukaa, mutta Kristian sai mut houkuteltua Louvre-museoon. Oltiinkin onnekkaita, sillä päästiin ilmaiseksi sisään. Syy ilmeisesti oli, että olimme 18-26-vuotiaita ja jostain muusta Euroopan maasta. Käyttäkää tämä tarjous! Taisin aluksi nauttia enemmän ikkunoiden näköaloista, kuin itse maalauksista, jotka näytti kaikki ihan samanlaisilta.. 
Mona Lisa oli suojattu ilmastoidulla kehikolla, panssarilasilla ja tietenkin ympäröity naruestein. 
Se näytti hurjan pieneltä muuten tyhjällä seinällä. Piti paljon tsuumailla, sillä tämän lähemmäs 
ei teosta päästy, sillä katselijoita sen ympärillä oli tooodella paljon. Krisse muuten löysi jotain ..? 
Mulle eniten Lovressa sykki Kreikka, Egypti-osastot. Näin sisustussuunnittejana huomaan katsovani kaikkea vähän sillä silmällä, että haluaisinko tän osaksi jotain sisustusta! Museon jälkeen oli aika mun päästä valloilleen, kun Krisse päästi mut ostoskaduille! Tätä olin erityisesti oottanu, kun oon aina pitäny Pariisia jonkunlaisena muodinmekkana. Ahh, mitä ihania hippiliikkeitä, vintage kauppoja, sisustusputiikkeja.. J'aime faire du shopping.
Voitteko kuvitella, kuinka onnelliseksi tulin poistuessani Wasted-liikkeestä? Meidät nimittäin pysäytti muotibloggaaja nainen, 
joka halusi ottaa minusta asukuvan lehteen! En edes tajunnut kysyä, että mihin lehteen kuva tulisi, kun olin niin hämmästynyt. 
Anyways, that felt good!! Ja voitte varmaan arvata, että annoin luvan! LOOKBOOK
Ehdittiin vielä viimeisenä iltana käydä katsomassa turistien ympäröimää, Moulin Rougea
Olisi ollut hienoa käydä katsomassa esityskin sisällä, mutta tajuttiin se liian myöhään. 
Maanantai-ilta vei meidät vielä Notre Damen luo. Sielläkin oli paljon ihmisiä. 
Oli kyllä ihana kuunnella tämän miehen, Joan Roviran covereita Pariisin lämpimänä syysiltana. 
Ostin myös mukaani levyn, että voisin fiilistellä tuota päivää kotonakin. 
Ilotulite-show oli myös upea! Kyllä Pariisista jäi lopujen lopuksi hauska kokemus. 
Parasta oli ystävälliset kauppiaat, valtavat patongit ja tunnelma Notre Damen luona.

London-Paris-Colmar
Koko reittimme löydät täältä.

1 kommentti:

  1. Mulla ois sulle haaste :)

    http://kaisamarian.blogspot.fi/2014/02/paivan-tunnelmia-kuvina-haaste.html

    VastaaPoista

Ihanaa, kun kommentoit!