01 huhtikuuta, 2014

Liechtenstein Always In My Heart!

Käsi ylös, joka on joskus kuullut Liechtenstein nimisestä maasta! Eipä näy hirmusti käsiä. Tää postimerkin kokoinen maa (160km², johon vertailuksi Helsingin pinta-ala on 187,1 km² ja Oulun 1 513km²), löytyy kartalta Sveitsin ja Itävallan välistä. Uskomattoman kaunis maa! Ehdoton lemppari kaikista, mihin InterRailillä päästiin. Niin puhdasta ja raikasta, vihreää ja nuo vuoret.. piti oikeasti hieroa silmiään, että voiko nuo olla oikeesti tuossa. Ihan kuin kaikki horisontit olisi muokattu pois jollain Photoshopilla ja lisätty joka puolelle vuoria.
Tutustuin Jessen Porissa pari kesää sitten Bigpepalla, joka on kansainvälinen Pelastuspalveluleiri. Jesse tuli sinne ystävänsä Noamin kanssa EVS:n kautta. Oltiin jo Engalnnissa, kun tajusin ottaa Jessen yhteyttä, että voitaisiin nähdä Sveitsissä, jonka kautta meidän oli tarkoitus mennä Milanoon, Italiaan. 
Ei tullut kuulemma kuuloonkaan, ettei me tultaisi heidän luokseen Liechtensteiniin laisinkaan. Ja onneksi ei! Viihdyttiinkin Jessen ja Marinan luona parin yön sijaan neljä yötä ja oltaisiin viihdytty enemmänkin, jollei oltaisi jo varattu majoitusta seuraavalle yölle Brigistä.
Oltiin kyllä niin fiiliksissä maisemista ja oli niin ihana nähä Jesseä ja Noamia pitkästä aikaa! Käytiin vähä shoppailemassa Sveitsin puolella ja viikonlopun kunniaksi bailaamassa Feldkirchissä, Itävallassa ja nautitiin sunnuntaipäivä Jessen ja sen kavereiden kanssa alpamare -vesipuistossa, Sargansissa, Sveitsissä. Oli hassua vaihtaa maata tuosta nuin vain! Tuo alpamare oli kyllä reissun kohokohtia.. kuuma ulkoallas poreilla ja ympärillä lumiset rinteet.. niin kaunista!
Suosittelen Liechtensteiniä ehdottomasti kaikille! En malta itekkään odottaan, että pääsisin sinne takaisin. Emoji

Basel-Sargans-Vaduz-BuchsEmoji-Vaduz-FeldkirchEmoji-Vaduz-SargansEmoji-Vaduz-Sargans-Zürich-Bern-Brig
Kuin näkyykin, niin pääsimme kulkemaan paljon myös linja-autoilla, jotka olivat myös ilmaisia InterRail -passilla. 
Koko InterRail -reittimme ja Reissaajan listan löydät täältä.

4 kommenttia:

 1. Kai kaikki vähääkää maantieteen tunneilla hereillä olleet Liechtensteinin tietää :Ddddd

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä, jos tietää! Sen verran ihana paikkka :3 Mun tuttava piirissä on vissiin nukuttu maantieteen tunnit aika ahkerasti.. heh ite kuulin Liechtensteinistä vasta, kun tutustuin Jessen ja Noamiin. :D

   Poista
 2. Missä kaikkialla Liechtensteinissa kannattaa käydä? Tiedätkö mistä löytyisi reilaajalle edullista majotusta sieltä tai jostain naapurimaasta läheltä? :) mäkää en tienny tosta maasta ennen ku suunnittelin ens kesän reiliä ja katoin kartasta et tollanen maa tossa näköjää :D päätin, et pakko mennä käymää ku en ollu ikinä kuullu kenenkää puhuvan koko paikasta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Liechtensteinissä me ei veitetty aikaa muualla ku Vaduzissa, mikä on sen pääkaupunki. Siellä me oltiin Jessen luona tai vaan käveleskeltiin ja nautittiin siitä upeasta luonnosta, jonka keskellä ihmiset asuu. Ostosten teko ei sinäänsä houkutellut muualla kuin ihan keskustassa olevassa turistikaupassa. Muuten neuvoisin menemään vaikka kauniiseen Sargansiin, Sveitsiin ja käymään sieltä vaikka päiväreissulla Liechtensteinissä. Ehdottomasti suosittelen tuota alpamare vesipuistoa, se oli aivan mahtava!
   Nuista majoituksista en osaa sanoa, kun me majailtiin siellä Jessellä. Ensi kerralla haluan kyllä mennä ite käymään enemmän myös Itävallan puolella. ^_^

   Poista

Ihanaa, kun kommentoit!